Tuesday, 7 December 2010

Storasystern

när hon var en liten skit. Ett gammalt kort som blev till en födelsedagspresent. Födelsedagsfirande som gjorde mig till en ballong då det blev för mycket tårta och dylikt. Dyker nu ner i soffan. God afton.My older sister when she was little. A feel like a balloon cuz of eating to much cake. I'm off to the couch, good evening all.

13 comments:

Carolina said...

Snyggt!
Fotot ser väldigt mkt ut som min egen och storasysters liv någonstans i sydamerika på nåt barnkalas. Fast jag tror att jag och min syrra är mkt äldre än dig :)

Olga said...

Ha ha vad lustigt, för att det här kortet är på min storasyster på nåt barnkalas någonstans i sydamerika. Dock tror jag att du misstar dig angående åldern och jag kan garanterat dig att jag är äldre än dig. ;)

Annie Hjälmefjord said...

Vilken fruktansvärt inspirerande blogg du har! Galet. Jag har suttit och kollat igenom flera sidor och är så imponerad! Blir definitivt en av mina favoritbloggar. Tack för inspirationen!

Anonymous said...

Ville bara säga att du är en otrolig konstnär! Kollat igenom din blogg, och ALLTING är så himla kreativt! Har du något tips på hur man lär sig? :)

Olga said...

Tack anonym! :)
Ville du ha tips på hur man lär sig att vara kreativ? Det är viktigt att ha roligt och ha lust till att göra något, att bli inspirerad av andra konstnärer och networka med andra. Så att man får tips och idéer av andra. Min lärare säger alltid att man får sno lite, ALLA snor lite av varann och det finns inget som är helt nytt.
Om du däremot menade hur man lär sig att vara duktig så gäller det att öva, öva, öva, öva. Dock är det ganska relativt vad som är bra och vem som är duktig. Själv så tycker jag att det jag gör är ganska tråkigt då det handlar om ren avbildning. Folk som är duktiga i mina ögon, som jag skulle byta det jag gör för är sådana som:
http://ohmondieu.blogg.se/
http://ruejas.wordpress.com/
http://tillfabriken.blogspot.com/
så du kanske borde fråga dem. :)

Anonymous said...

Olga..
Så otroligt fräcka saker du gör.
Om din syster inte blir glad så kan jag vara din syster.
Jag ställer gärna upp
/ahorkarinteloggain. Men det skall vara ugglor på :)

Carolina said...

Haha då kan du vara min internet lillasyster, för jag tror nog att jag faktiskt är äldre än du! Lol

ps. det känns konstigt att ha en lillasyster när man själv alltid varit en ;)

Rosa&Carlotta said...

it's turning out so cute :) :)

xx
fashion illustrations: Illustrated-Moodboard.com 

Olga said...

Carolina: Jag är också lillasystern i min familj och det är nästan så att jag älskar dig för att du prompt på tror att jag är yngre än dig. :) Jag tror faktiskt inte att jag är det, men är villig att låtsas det. ;)

Olga said...

Anonymous; Jag får väl bränna lite ugglor och se om det tilltalar folkmassorna mera.
(alltså inte bränna på ugglor, men du fattar vad jag menar) ;)

Elena said...

Wow! Verkligen jätte fint målat!

Anonymous said...

Hej, du är verkligen grym på det du gör! Keep it up!

Undrar en sak.. på andra bilden har du gjort bakgrunden suddig, hur har du gjort detta o vad för program?

Olga said...

Tack anonym! :)

Jag har gjort bakgrunden suddig i Photoshop. Jag kopierade layern (bilden), sedan använde filtret Gaussian blur, där bestämmer man själv hur lite eller hur mycket suddigt man vill ha. Sedan raderade jag området som jag inte ville ha suddigt, så att orginal bilden syns då den ligger bakom. Sedan plattar jag till bilden genom att sätta ihop layers och ta-daa färdigt.
Jag vet inte riktigt vad alla termer heter på svenska, då jag har en engelsk Photoshop version.
Men hoppas att du fattade ändå. :)