Thursday, 8 December 2011

Såg ni på Kalla Fakta igår?

"Varje tillverkningssats av Botox testas på 48-144 möss, dessa tester görs för att få rätt styrka på innehållet i varje dos som ska injiceras.
Giftet sprutas in i magen på djuren och sedan väntar man och ser hur många av djuren som kvävs efter att deras andningsmuskulatur förlamats. De flesta djur dör efter 2-3 dygn genom långsam kvävning, de djur som fortfarande lever efter 3-4 dygn gasas till döds eller får nacken knäckt. Alltså för EN sats av Botox plågar man och dödar runt 140 möss."

Alltså, jag skiter fullständigt i vad folk väljer att göra med sig själva, om de vill spruta GIFT i sin kropp eller gå runt och se ut som ankor och whatnot.
Men det som äcklar mig och gör mig illamående är folks avsaknad av empati och deras uppenbara idioti.
En av personerna i inslaget var den där ensamma mamman karaktären Helena Puhakka. Jag har ingen uppfattning om vem hon är, har aldrig sett ett avsnitt av någon ensamma-mamma-söker-tjafs, men allvarligt talat? Hur kan hennes fåfänga vara starkare än hennes empati?
Hur kan hon få höra all fakta och se på en video om hur djuren dör och ändå tycka att det är försvarbart? Ändå uttrycka sig som nedanför, jag har alltså citerat.
På sin blogg försvarar hon sig med att botox används till andra medicinska syften och därför förekommer tester på djur oavsett.
Helena; inslaget handlade om botox i kosmetisk syfte och hur många djur som sätts till livet enbart för det och inget annat. Ironi på hög nivå är när du försöker att göra dig finare på utsidan och samtidigt blir fulare på insidan. Lycka till med det där!

Titta på inslaget här.

7 comments:

gittilou said...

ja, jag bara tjöt. och skäms över att bo i samma stad som den där människan. världens bästa illustration, olga! älskade även pernilla wahlgren-bilden med rävmössan. hurra för dig!

gittilou said...

har du lagt ut bilden på fb? jag vill dela den om det går!

Olga said...

Tack du söta! Jag kan bara inte hålla mig och hålla käft när jag ser idiotiska människor. :D
Du får absolut dela bilden på fb, jag har lagt upp den där. :)

hannah said...

jag kommer aldrig nånsin i hela mitt liv förstå varför folk vill spruta sig fulla med gift eller lägga sig under kniven för att operera in silikon på ställen gud vet vart... aldrig aldrig aldrig. och hur kan man inte ta avstånd när man hör att djur tar skada av nåt så onödigt? galet. hela den världen är galen! det är som att folk har slutat ha nån empati bara för att "vad gör det för skillnad om jag slutar, alla andra gör ju det ändå"-tänket finns, som är så skrämmande! men du har gjort en väldigt fin illustration gällande det, hoppas människan fattar någongång! :)

Olga said...

Tack Hannah, jag tror dessvärre inte att människor som hon någonsin fattar och ändrar på sitt tankesätt. Vet inte om det är att intelligensnivån är låg eller om man helt enkelt är smått ond. Kanske en kombination? ;)

Linda said...

"Du ändrar alltså inte inställning"? "Neei, tyvärr"... Såg det också.. Killen också, den Osäkra s.k fotomodellen med en alldeles på tok för tidig åldersnoja. Smält in hell suckers.. De kommer bli fina tupperware burkar i sitt nästa liv.

Ida said...

Hennes argumentation är ju helt snedvriden. Hon menar alltså på att hon inte ändrar sin syn på hur hon använder Botox eftersom djurtester görs även när användningsområdet är försvarbart? Det är iaf så jag uppfattar det hon säger.

Hur kan man vara så korkad att man inte fattar vad det här påståendet betyder: "Varje tillverkningssats av Botox testas på 48-144 möss, dessa tester görs för att få rätt styrka på innehållet i varje dos som ska injiceras."

Tänker hon sig nåt i stil med att produkten har testats på djur för att man ska se effekten så nu är skadan redan skedd och då kan man lika väl passa på att använda det? Förstår hon inte skillnaden mellan att testa en produkt på djur och att testa VARJE SATS AV DEN PRODUKTEN på djur?

Det ena är ju en engångsföreteelse och i ett sånt fall så kanske hennes "skadan-är-redan-skedd-tänk" vara, om ändock äckligt vridet, en smula logiskt.

Men hennes resonemang är alltså inte att 100 möss har redan dött så det spelar ingen roll utan hennes åsikt är alltså att hon skiter i att 100 möss dör VARJE GÅNG hon tar sig en botox-spruta i FRAMTIDEN för det det gör det även när en person med CP-skada behandlas för spasmer med Botox.

Fy fan.