Thursday, 24 May 2012

För några veckor sedan

så fyllde min bror år och då han är en amatör astronom, så hade vi planerat restaurangbesök följt av en privat visning i Slottskogsobservatoriet. Vi fick genom teleskop titta på olika stjärnor och på Mars och Saturnus. Det var så häftigt att jag är nu helt betagen av allt som har med rymden att göra, speciellt nebulosor.
Carl Sagan har en gång sagt att "Vi är alla gjorda av stjärnstoft" och det är så fint att det har inspirerat mig till att göra en serie kallad just det, We Are All Made of Stardust. Detta är första illustrationen.och har ni några minuter över, kolla in den här filmen om just universum. Tokfint och samtidigt helt sinnessjukt när man inser vilken pytteliten del, av helheten vi är. <3

2 comments:

Karin-Barin said...

Vilken JÄVLA HÄFTIG film!! Dör! Älskar verkligen rymden! <3 Tycker det är så våldsamt häftigt att vi kan se så långt ut i rymden. Det är sådant som verkligen gör mig helt kär i vetenskap och astrofysiker!
Apropå, om du inte har kollat in så borde du verkligen se serien Carl Sagan's Cosmos, samt filmen Sunshine. Cosmos är så otroligt allmänbildande och Carl Sagan är så himla gullig och vettig och fin! Sunshine är helt ruskigt fin men även väldigt mörk. Plus att en av mina favoritskådisar Cillian Murphy är med i den och han är en riktig babe, haha!

Olga said...

Karin, rymden är verkligen helt sinnessjukt vackert och man får gåshud av att se människans prestationer att titta i rymden. Så fint! <3

Tack för tipset om Cosmos, ska kolla in den. Sunshine såg jag för några år sedan, minns inte så mycket men minns att jag tyckte att det var en fin scen när de står och tittar på solen i skeppets brygga. Men kanske att man skulle titta på den igen. :)