Friday, 21 October 2011

Jag sitter och

dricker cola och äter kakor samtidigt som jag ritar en logga.
Idag känns allting rätt bra, igår klippte jag banden till David helt.
Jag tog bort han ifrån min fb, raderade alla mail jag någonsin har fått utav han, jag slängde alla hans dikter och så raderade jag hans mobilnummer.
Jag har inte gjort det tidigare för att det kändes för svårt.
Vi har känt varandra över 10 år, pratat i princip varje dag de senaste åren. Han var alltid den förste jag ringde till om jag behövde berätta om något roligt, om jag behövde tröst eller stöd. Hans norrländska sävliga röst var alltid det sista jag hörde innan jag somnade. Jag var så van vid det att det nästan var svårt att somna utan att få hört hans röst. Han var en vana som jag inte kunde leva utan, en vana som blev en ovana efter hans lögner och svek.
Ovanor är fult att ha, ovanor ska man inte ha i sitt liv.
Så det känns nu jävligt skönt att ha blivit av med en sådan ful ovana.

7 comments:

alexandra said...

som grafisk designstuderande måste jag påpeka något som kanske är irriterande. du skriver att du ritar en logga och i och med bilden i inlägget antar jag att motivet ska vara loggan. en logga, eller logotype som det egentligen heter, är inte motivet. en logga/logotype är texten, motivet kallas för ikon. till exempel: mcdonalds är logotypen, det gula m:et är en ikon.
nu kan jag ju faktiskt inte veta ifall du tänkt lägga till en text eller ej, men oftast missuppfattas logotypens innebörd.
jag menar inte att vara en besserwisser för det är jag verkligen inte.

Olga said...

Alexandra, jag förstår din frustration över när folk använder fel termer. Det brukar sticka i mina ögon när folk skriver teckna när man har målat något och vice versa.
Jag uppskattar att du förklarar termerna, dock så har jag läst Semiotik och förstår skillnaderna över logotype och ikoner m.m.
Men som du kan se, så är bilden inte färdig och om du kikar närmare så kan du se att hon håller i en ruta, där det enbart kommer att vara text. Alltså kommer texten att vara i förgrunden, centrerad och i huvudfokus, medans tjejen kommer att stå i bakgrunden täckt av texten.
Alltså så kommer texten att vara det huvusakliga i bilden och då kanske det är företrädesvis en logga (logotype i talspråk) och inte en ikon?

branx said...

Eftersom jag inte är Designstuderande utan har ett riktigt jobb, så tänkte jag bara säga ang. David. ABOUT F*CKING TIME GIRL! Stor kram från Puckot i lerkil:)

Olga said...

Puckot: tack vännen! Känns faktiskt riktigt bra nu på första gången på länge. :)
Känns som om jag har blivit av med en irriterande varböld.
Puss!

Erka said...

Vi använder samma pennor :)
Kan inte du fota pennstället du fick av mig på plats? :) Nyfiken...
Kram

Karin-Barin said...

Tycker det är lite underligt att det krävs så himla mycket skit från en person för att man ska klippa banden. Tror det är alldeles för lätt att hålla sig kvar vid de fina minnena man har med någon. Läste någonstans någon gång att hjärnan sållar bort hemska och jobbiga saker och mest tenderar att minnas allt det bra. Det kanske är en bra överlevnadsmekanism, men å andra sidan så är det lätt att man låter vissa människor hänga kvar vid ens liv som blodiglar, som bara stjäl energi från en. Tycker du gjorde rätt. Nu har du fått bort den där jävla cancersvulsten! Själv har jag aldrig ångrat en enda gång när jag brutit med någon och bett dem att flyga och fara, snarare ångrat att jag inte gjorde det tidigare.

Olga said...

Karin, du är så jäkla smart, fin, djup och vacker att du gör mig knäsvag.
Det du säger stämmer så väl. Anledningen till att jag har haft svårt att släppa har varit för att jag enbart har tänkt på alla fina stunder vi hade, alla år av skratt, hans fina blåa ögon, bla bla bla. Men till slut så inser man att allt det där är inte värt något om man har blivit behandlad som skit.