Monday, 9 July 2012

Idiotin bara fortsätter.

Den här bruden är bara för mycket. Hon fortsätter med att "sno" och när folk anklagar henne för vara en tjuv svarar hon med en uppkäftig attityd och skriver något i stil med att hon har ändrat en massa och att dessa ändringar inte är mina idéer, utan hennes.
Den här tjejen verkar tydligen inte förstå alls hur copyrightlagar funkar.
Om vi tar och gör en jämförelse, så skulle det vara samma sak som om jag tog en av hennes halvnaken-framför-spegeln bilder, bytte ut hennes ansikte med mitt, photoshoppade dit en annan bakgrund och satte lite tatueringar här och där och påstod att det är jag.
Skulle hon då bli sur och säga "Men va fan, det där är jag, det är MITT kort", så skulle jag kunna säga "Nä, men jag har ändrat en massa och dessa ändringar är mina, så det är okej."
Det skulle vara rena rama idiotin eller hur?

5 comments:

annika said...

Hon gör det bra mycket sämre i alla fall!

Var med om liknande. kändes jättekonstigt. Som om någon tagit ens barn fast armar och ben satt liksom lite skevt och ibland på helt fel ställen.

Lindalovisa said...

Hon är ju katastrofdålig och det mest obehagliga är ju att hon inte är ensam. Har också konfronterat folk som bara svarar att deras print screen är någon typ av övning. Tragiskt och sjukt irriterande.
Jag tror att de flesta faktiskt förstår när något är en kopia och inte. Hoppas!

Men du är grym, keep it up!

Olga said...

Annika, jag känner verkligen igen den där känslan/liknelsen om ens barn. Ens barn som har blivit antastad. Usch!

Lindalovisa, det är oftast yngre människor som inte vet bättre som gör sådant här. Fast det tråkiga är att många har en taskig attityd och skiter i det när de blir tillrättavisade. De känner på något sätt att de är "too cool for school".

Tack båda för peppen dock! <3

Anonymous said...

Herregud! Ditt exempel på vad du skulle göra med hennes bild känns skitlarvig, du kan faktiskt göra det och DET ÄR OK för lägger du upp dina bilder såhär på internet för alla att se finns det ingen lag som säger emot. Visst, dina bilder är copyrightade men hon har ju bara ritat av!? Förstår att det känns jobbigt men försök att ta det som en komplimang! Folk plagierar ju till höger och vänster. du använder dig ju själv av andras konstverk, exakt samma sak! Och den där hjälmen ser man ju överallt. Tycker bara att du ska vara glad att hon finner dina saker inspirerande, hon gör dom ju på ett helt annat sätt. Ska personen som tagit bilden på lana fucka ur nu för att du ritat av den?? Det är så det funkar.

Olga said...

Anonym, du verkar smart! Mitt exempel på jag skulle kunna göra med hennes bild är skitlarvig, det var det som var meningen! För att tydliggöra att det hon har gjort ÄR larvigt. "DET ÄR OK för lägger du upp dina bilder såhär på internet för alla att se finns det ingen lag som säger emot." Förstår du ens vad copyrightlagar innebär? Jo, att man faktiskt INTE får göra hur som helst bara för att det ligger på internet. Internet är inte precis någon vilda västern. Vidare om du hade läst ordentligt på vad jag har skrivit tidigare, är att man får kopiera/inspireras/härma, men sålänge man är tydlig med att det är det man gör. Det hon gjorde var att rita av EXAKT och skrev att hon fantiserade ihop dessa illustrationer helt själv. Jag har aldrig påstått att ingen annan får rita Stormtrooperhjälmar, alla får göra det. Att jag ska det som en komplimang är en idiotisk sak att säga. Om någon snor något av dig, skulle du då uppskatta om någon sa "äh vad fan, ta det som en komplimang att någon tyckte att det var fint och snodde det utav dig"?
Sist men inte minst, när jag använder mig av kända målningar så skriver jag tydligt att det är ett hommage, alltså en hyllning till den konstnären/verket. Målningar är dessutom copyrightade 70 år efter konstnärens död. Alltså t ex Fragonard målningen som jag använde mig av, han levde och var verksam under rokoko tiden. Alltså mer än 70 år sedan. 
Lana bilden använder jag som en referensbild, avbildar den inte ens exakt som original fotografiet. Jag ritar dessutom, tar inte exakt om samma fotograi så sluta att jämföra äpplen med päron.
Du verkar inte ha någon koll på vad du snackar om och då uppmanar jag att du skaffar dig lite kunskap om ämnet innan du yttrar dig. Annars framstår du bara som blåst, för att saker och ting funkar faktiskt inte på det sättet du har fått för dig att det gör.