Saturday, 27 August 2011

Ännu en beställning

avklarad och levererad. Oftast när jag får en beställning, så får jag ganska klara direktiv om vad personen vill ha. Jag får oftast ett kort och det blir ren och skär avbildning i min linjära stil och mitt signum, som mer eller mindre har blivit att plantera dit en fågel på folks huvuden. Men ibland, så får jag inga direktiv alls, bara några nyckelord och jag får fria händer. Detta är skit roligt men också ganska prestationsångest framkallande. Jag blir genast osäker och ifrågasätter det jag gör.
Man är så van att hålla sig på "mammas gata" att man således inte utmanar sig själv. Att bli utmanad och få prestationsångest är det bästa för ens driv, för ens utveckling. Sen om slutresultat blir skit eller bra är en annan femma.
Jag var smått missnöjd om hur denna blev, men det försvann helt när jag såg att personen i fråga blev genuint glad och nöjd när hon fick se den.
Det är fint som snus.


5 comments:

kajsa said...

om jag skulle beställa en tavla av dig så skulle det bli en stor en med massor av fåglar i håret. massor massor massor. och tekoppar i bakgrunden. <3

saralovisa said...

Jag förstår dig precis!
Jag har slutat ta emot beställngar, i stort sett. Jag får sån ångest när jag inte kan möta mina egna prestationskrav. Nu kan man bara köpa det som redan är producerat:)
Du är fantastisk!

Olga said...

Kajsa, det låter som värsta mästerverket. Speciellt om det är din söta nuna på teckningen. <3

Saralovisa: Så småningom, när jag inte är en fattig student, kommer jag sluta med beställningar och så får folk köpa det jag gör för min egna skull. Det är ju så mycket smickrande för ens ego och man skulle även känna sig mindre som en sellout konstnärsmässigt.
Förresten, dina ord värmer som sensommar solen gör i ett blåsigt Göteborg, för att jag tycker att DU är fantastisk!

Sofie / Komigensofie said...

SKITSNYGG JU! Ramlade just in på din blogg, och jag gillar det jag ser :) Ska absolut följa dig i framtiden!!!

Olga said...

Sofie, välkommen! Jag har faktiskt varit inne på din sida tidigare och du är grymt duktig! :)